Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΒΑΝ:ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ


Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου, όσον αφορά το πρωτάθλημα, πραγματοποίησε σήμερα (07/09), ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος μίλησε για όλα όσα άπτονται των ρεπορτάζ της ομάδας.
O Σέρβος τεχνικός, αρχικά μίλησε για τον Χρήστο Κόντη: «Περάσαμε δύο διαφορετικές εβδομάδες. Μια χαράς λόγω της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και η επόμενη ήταν πολύ δύσκολη λόγω του προβλήματος που προέκυψε με την υγεία του Κόντη. Τώρα ο παίκτης είναι σπίτι του και ξεκουράζεται. Δεν μπορεί να μας βοηθήσει αγωνιστικά αλλά θα είναι κοντά μας. Η θέση του και η καρδιά του είναι στο γήπεδο και στον «Αρχάγγελο». Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και να είναι σύντομα κοντά μας».



Στη συνέχεια, χαρακτήρισε την Αλκή ως μια δύσκολη αντίπαλο, παρά το ότι έχασε 4-1 από την Ομόνοια στην πρεμιέρα: «Μετά το 0-0 με την ΑΕΚ, ψάχνουμε την πρώτη μας νίκη. Δεν πρέπει να μας ξεγελά το γεγονός πως η Αλκή έχασε 4-1 από την Ομόνοια στην πρεμιέρα. Είχε καλά διαστήματα στο παιχνίδι της. Δεν περιμένω να είναι εύκολος ο αγώνας. Ήταν δύσκολο για μένα να δουλέψουμε στις προπονήσεις λόγω της απουσίας πολλών διεθνών».
Στα σημαντικά της συνέντευξης Τύπου, συγκαταλέγονται και οι αναφορές του Γιοβάνοβιτς στον τερματοφύλακα Πάρντο, για τον οποίο τόνισε πως δεν έπρεπε να ξαφνιάσει η κίνηση απόκτησής του:«Δεν ήταν ξαφνική κίνηση η απόκτηση του Πάρντο. Υπήρχε στο πλάνο μου από το καλοκαίρι. Να φέρουμε δηλαδή ακόμη έναν τερματοφύλακα στον «Αρχάγγελο». Μπορούσε και να μην κάναμε μετεγγραφή τερματοφύλακα, αν δεν υπήρχε η περίπτωση του Πάρντο. Είναι ένας τερματοφύλακας που γνωρίζω πολύ καλά και η απόκτηση του δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την αξία των Χιώτη, Κίσσα και Κωνσταντίνου. Από τη στιγμή που προέκυψε η περίπτωση Πάρντο που πληρούσε τα κριτήρια προχωρήσαμε στην απόκτηση του. Δεν κάνω τυχαία μεταγραφές ούτε για χάρη του κόσμου. Κάναμε κίνηση γιατί προέκυψε αυτός και απλά φέρνει ανταγωνισμό που σε υγιείς αθλητές φέρνει πείσμα για πιο σκληρή δουλειά. Ο Χιώτης πρόσφερε πάρα πολλά, ενώ τον Κίσσα τον είδατε και με την ΑΕΚ. Άλλωστε, όταν ήρθα σε επαφή με τον Κίσσα για να του πω πως θα ανανεώσει το συμβόλαιό του, του αποκάλυψα πως οι τερματοφύλακες θα γίνουν τέσσερις».
Ο κ. Γιοβάνοβιτς αναφέρθηκε και στους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές: «Ο Μπελαΐντ κάνει έξτρα προπονήσεις, ενώ ο Πάρντο και ο Κακά επειδή έκαναν προπονήσεις με τις προηγούμενες ομάδες τους, είναι σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας. Αναφορικά με την περίπτωση Αδόρνο, προπονείται κανονικά, αγωνίστηκε στο χθεσινό (06/09) δίτερμα, δείχνοντας πως ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ ο Χιώτης, μέχρι την αυριανή (08/09) προπόνηση, θα δω σε ποιο βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται. Δεν πρόκειται να τον πιέσουμε να αγωνιστεί καθώς ακολουθούν πολλοί αγώνες, θα δω μέχρι αύριο σε πιο βαθμό μπορώ να τον υπολογίζω».
Για το ρόστερ, ο τεχνικός των «γαλαζοκιτρίνων» ανέφερε: «Είμαι ικανοποιημένος για το ρόστερ, πέρσι την ομάδα την χαρακτηρίζατε πληρέστατη, φέτος είναι πληρέστερη. Έχω 20 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ενώ οι τέσσερις μικροί θα εργαστούν για το μέλλον. Όλοι οι παίκτες θα πάρουν τις ευκαιρίες τους. Έχουμε μια δύσκολη χρονιά με πολλούς αγώνες. Αν η ομάδα είναι καλύτερη από πέρσι, καθρέφτης είναι μόνο το γήπεδο. Απλά κάτι που ίσως για κάποιους που περνά σε ψηλά γράμματα, είναι πως τις δύο χρονιές που μπήκαμε στους ομίλους, μπήκαμε με την ομάδα που είχε κατακτήσει προηγουμένως το πρωτάθλημα».
Κάποιο αναφέρθηκαν στο γεγονός, ότι οι αντίπαλοι του ΑΠΟΕΛ στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν είναι εμπορικοί. Ο Ιβαν είχε απαντήσεις και σε αυτή την περίπτωση: «Με ενόχλησε αυτή η συζήτηση και θυμήθηκα την εποχή του 80' που οι ομάδες περίμεναν καλές κληρώσεις για να πάνε για ψώνια στο Μιλάνο. Όταν τις ομάδες αυτές τις χαρακτηρίζουμε μη εμπορικές, πως μπορούν να χαρακτηρίσουν αυτές το ΑΠΟΕΛ. Πόσες ομάδες στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια είναι καλύτερες από αυτές; Είναι τρεις εξαιρετικές ομάδες και μιλάμε για τις πιο πλούσιες ομάδες στις χώρες τους. Ζενίτ της Ρωσίας, Πόρτο της Πορτογαλίας και Σαχτάρ της Ουκρανίας. Δεν είναι το θέμα ο κόσμος να πάει στο γήπεδο για να δει τον αντίπαλο και να βγάλει φωτογραφίες όπως στο παιχνίδι με την Εθνική που πήγαν να φωτογραφηθούν με τον Ρονάλντο. Το θέμα είναι ο κόσμος να έρχεται στο γήπεδο για το ΑΠΟΕΛ, για να στηρίξει την ομάδα του και όχι για τον αντίπαλο».
Για την εμπειρία που απεκόμισε η ομάδα λόγω και της προηγούμενης της συμμετοχής στους ομίλους, είπε: «Πλέον ξέρουμε τι μας περιμένει αλλά θα το δείξει ο χρόνος αν μπορούμε να το διαχειριστούμε καλύτερα. Δεν μπορείς να λες πως με τη συμμετοχή σου για δεύτερη φορά στους ομίλους, ότι είσαι συνηθισμένος σε αυτές τις καταστάσεις. Πιστεύω στους ποδοσφαιριστές μου και στη σοβαρότητα τους και πως θα τα καταφέρουμε».
Όσον αφορά το πρωτάθλημα, συμπλήρωσε: «Χρειάζεται προσοχή στο πρωτάθλημα γιατί το επίπεδο των ομάδων ανεβαίνει, ενώ οι αντίπαλοι μας έχουν περισσότερο κίνητρο να αγωνιστούν καλύτερα κόντρα στο ΑΠΟΕΛ λόγω και της συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Να μην ξεχνάμε που είμαστε, χρειάζεται ταπεινότητα. Όταν εδώ στο ΑΠΟΕΛ πούμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα και ότι η Κύπρος δεν μας χωρά τότε θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για εμάς».
Ο αγώνας ΑΠΟΕΛ Vs Αλκή θα μεταδίδεται ζωντανά την Παρασκευή 09/09 η ώρα 19:00 και στο διαδίκτυο μόνο για κάτοικους εξωτερικού από την ιστοσελίδα cfa.ltvliveweb.com


ΑΠΟ:sentragoal.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: