Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΟ

Τα τελευταία χρόνια έχουμε ταξιδέψει σε πολλούς προορισμούς με τις μεγάλες επιτυχίες της ομάδας μας στην Ευρώπη. Έχουμε γνωρίσει γήπεδα πολυτελείας, γήπεδα ανίκανα να φιλοξενήσουν παιχνίδια αλλά και γήπεδα με χαμηλό κόστος τα οποία ανεβάζουν το πρεστίζ των ομάδων που τα κατέχουν και έχουν εγκριθεί και από την UEFA για φιλοξενία των μεγάλων της Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Οι φίλοι της ομάδας μας θαύμασαν πολλά γήπεδα ωστόσο το ερώτημα που τους απασχολεί είναι γιατί σαν ΑΠΟΕΛ δεν έχουμε αυτή την δυνατότητα. Με 20-25 εκατομμύρια ευρώ μπορεί να κατασκευαστεί ένα γήπεδο χωρητικότητας 18.000 θέσεων το οποίο θα διαθέτει όλες τις ανέσεις και θα αποτελεί το καμάρι του Θρύλου.
Στόχος εφικτός εάν αναλογιστεί κανείς πως φέτος η ομάδα θα έχει την δυνατότητα να εξοικονομήσει περισσότερα από 7 εκατομμύρια ευρώ αφού τα χρέη είναι ήδη ξοφλημένα ενώ ο προϋπολογισμός δεν έχει ξεφύγει από τα οικονομικά δεδομένα που έχουν καθοριστεί από την αρχή της σεζόν.
Μπορεί προτεραιότητα να είναι ο προπονητικό κέντρο ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν μαζί και τα δύο. Με 30 εκ. ευρώ και με επενδυτή ο οποίος θα βοηθήσει στην υλοποίηση του έργου το όνειρο κάθε ΑΠΟΕΛίστα είναι εφικτό. Ο ΚΟΑ έχει ανακοινώσει πως για ομάδες όπως ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να χορηγήσει μέχρι και 14 εκ. ευρώ για την κατασκευή ιδιόκτητου γηπέδου άρα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να προχωρήσουμε στο έργο αυτό.
Εάν η ομάδα τα επόμενα 3 χρόνια μπορέσει και μπει άλλες δύο τουλάχιστον φορές σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τα έσοδα που θα μπουν στα ταμεία θα είναι τεράστια και θα υπάρχει και η οικονομική δυνατότητα για κατασκευή ιδιόκτητου γηπέδου.
Μπορούν Απόλλων, ΑΕΛ και Άρης να κάνουν δικό τους γήπεδο και δεν μπορούμε εμείς; Εμείς που τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε βάλει περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της εταιρείας με τις Ευρωπαϊκές μας επιτυχίες.
Είναι εύκολο σαν ΑΠΟΕΛ πλέον να πλησιάσουμε επενδυτές από το εξωτερικό όπως έκαναν πολλές ομάδες όπως η Άρσεναλ με την Emirates χωρίς να σημαίνει πως θα προσεγγίσουμε τόσο μεγάλους κολοσσούς αλλά άλλες εταιρείας που θέλουν και μπορούν να επενδύσουν στην Ευρωπαϊκή πλέον προοπτική που έχει θρύλος διαφημίζοντας τους με την επίτευξη συμφωνίας για κάποια χρόνια.
Το ΓΣΠ σίγουρα πληρή όλες τις προϋποθέσεις ωστόσο είναι διαφορετικό να έχουμε το δικό μα ιδιόκτητο γήπεδο το οποίο θα είναι καλυμμένο και θα έχει εξαιρετική ηχητική δημιουργώντας μια καυτή έδρα.
Μπορεί αυτό να αποτελεί στο παρών στάδιο όνειρο όμως ίσως να μην απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Εξάλλου και το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν όνειρο αλλά το ζούμε φέτος για δεύτερη φορά.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ:APOEL1926

Δεν υπάρχουν σχόλια: