Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΕΤΑΞΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Δηλωσεις Τρισκοφσκι,Γιοβανοβιτς,Μιρτσεα Λουτσεσκου
Φωτογραφιες απο Ουκρανια



ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΡΙΣΚΟΦΣΚΙ στην επισημη ιστοσελιδα της Σαχταρ 



- Ποιές είναι οι προσδοκίες σου από το παιχνίδι;
«Γνωρίζουμε πως η Σαχτάρ είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, η οποία αποτελείται από πολλούς μεγάλους ποδοσφαιριστές. Όμως, εμείς θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να παίξουμε όσο πιο καλά μπορούμε και να φτάσουμε σε ένα αποδεκτό αποτέλεσμα».
- Ποιο αποτέλεσμα θα ήταν αποδεκτό για εσάς;
«Οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα. Φυσικά δεν θα είμαστε ευχαριστημένοι με την ήττα. Γι' αυτό ήρθαμε στο Ντόνετσκ, για το θετικό αποτέλεσμα».
- Μια ισοπαλία 0-0, για παράδειγμα;
«Γιατί όχι. Έχουμε μπροστά μας ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πάρουμε πόντους εκτός έδρας».


- Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ίσως παίξετε αμυντικά;
«Είναι σημαντικό να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε. Ναι, η Σαχτάρ είναι ένας δύσκολος αντίπαλος όμως και εμείς έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές και μια καλή ομάδα. Και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο καλά μπορούμε».
- Ο Γκόραν Ποπόβ σε συνέκρινε με τον Αντρέι Γιαρμολένκο (σ.σ: ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ουκρανίας, που παίζει στην Δυναμό Κιέβου). Πως το σχολιάζεις αυτό;
«Τον ευχαριστώ, αυτή είναι μια ωραία σύγκριση. Ο Γιαρμολένκο είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής. Τι άλλο μπορώ να πω; Συνεχώς δουλεύω με τον εαυτό μου και προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος».


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΒΑΝ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ


"Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια από τις δέκα καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Παίζει ένα ποδόσφαιρο πού μου αρέσει να βλέπω και έχει ένα εξαιρετικό προπονητή. Τα τελευταία χρόνια έχει χάσει εδώ σε Ευρωπαϊκό αγώνα μόνο από την Μπαρτσελόνα. Εμείς, όμως, ήρθαμε εδώ για να προσπαθήσουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να δικαιολογήσουμε την παρουσία μας με μια καλή εμφάνιση".

Για το αν ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω: "Έχουμε ήδη κάνει πολλά βήματα μπροστά. 
Προκριθήκαμε στους ομίλους του Champions League δύο φορές σε τρία χρόνια και φυσικά πήραμε τη νίκη επί της Ζενίτ. Μέσα από τα επόμενα πέντε παιχνίδια δεν έχει κάτι που να μπορεί να μας απογοητεύσει. Έχουμε μόνο να κερδίσουμε από αυτή τη μεγάλη πρόκληση, αντίθετα με τη Σαχτάρ, την Πόρτο και τη Ζενίτ που έχουν να χάσουν πολλά αν δεν τα καταφέρουν. Θα προσπαθήσουμε αύριο και αν δεν τα καταφέρουμε θα προσπαθήσουμε την επόμενη φορά. Κάθε παιχνίδι θα είναι πρόκληση για εμάς".
Για τις διαφορές της Σαχτάρ από την Ζενίτ: "Η Ζενίτ προσπαθεί να επιτεθεί γρήγορα, με μακρινές μεταβιβάσεις. Η Σαχτάρ προτιμά το πάσινγκ γκειμ και τον έλεγχο του αγώνα. Ο Λουτσέσκου έχει πετύχει γιατί σέβεται τον κάθε αντίπαλο".

Τι δηλωσε ο Σάββας Πουρσαϊτίδης: "Απολαμβάνουμε το Τσάμπιονς Λίγκ αλλά έχουμε και απαιτήσεις. Θα δείξουμε την ανάλογη δύναμη για να διακριθούμε και στο αυριανό παιχνίδι. Στο ρόστερ υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί παίκτες, από όποια χώρα κι αν προέρχονται. Όλοι οι καλοί ποδοσφαιριστές έχουν αυτοπεποίθηση. Έχουμε καταφέρει πάρα πολλά. Κάναμε γνωστή την Κύπρο στην Ευρώπη. Αν ήσασταν στη θέση μας, το ίδιο θα νιώθατε κι εσείς".





<<ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΣΑΧΤΑΡ>>
<<ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ Ο ΑΠΟΕΛ>>



Ανάμεσα σε άλλα ο Ρουμάνος τεχνικός της Σαχτάρ, είπε:
"Οποιοσδήποτε γνωρίζει τι σημαίνει Τσάμπιονς Λιγκ και είμαστε πολύ χαρούμενοι που παίζουμε σε αυτή τη διοργάνωση. Ένας χρόνος δουλειάς και πολλά νικηφόρα παιχνίδια... μας οδήγησαν στην κατάκτηση του τίτλου στην Ουκρανία και μας έφεραν απευθείας στη φάση των ομίλων. Οι παίκτες έχουν μεγάλη επιθυμία για να παρουσιαστούν σε υψηλό επίπεδο απόδοσης, όπως απαιτείται σε μία τέτοια διοργάνωση. Ο κύριος στόχος είναι να συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση και να επιτύχουμε καλά αποτελέσματα. Σε αυτές τις διοργανώσεις, πρέπει να αποδείξεις την αξία σου και να δείχνεις τον πόθο και το κίνητρο που έχεις για να τα καταφέρεις".
"Αυτά τα παιχνίδια δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συγκριθούν με οποιοδήποτε παιχνίδι πρωταθλήματος στην Ουκρανία. Η ομάδα μας ωριμάζει κάθε χρόνο και ήδη έχει αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση".

"Αύριο έχουμε να δώσουμε το πιο δύσκολο παιχνίδι. Προσέξτε, δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι με μία κυπριακή ομάδα, αλλά με μία ομάδα που αποτελείται από Βραζιλιάνους και Πορτογάλους. Αυτό είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Η ομάδα αγόρασε κάποιους παίκτες και μετά προσπάθησε να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Κάνω αυτή την αναφορά, ιδιαίτερα για τους οπαδούς μας. Αύριο θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θ' αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που απέκλεισε τη Σλόβαν, η οποία στη συνέχεια κέρδισε τη Ρόμα. Το ΑΠΟΕΛ κέρδισε τη Βίσλα, η οποία στη συνέχεια κέρδισε τη Ρέιντζερς".
"Οι αντίπαλοί μας είναι μία πολύ καλά οργανωμένη ομάδα με καλό προπονητή. Το στυλ παιχνιδιού τους μοιάζει με το δικό μας, βασισμένος στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και την τεχνική. Αυτό είναι καλό για τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ που είναι καλοί στο ατομικό παιχνίδι. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην φανεί η απουσία των τιμωρημένων μας ποδοσφαιριστών. Ως εκ τούτου, θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε τις ενέργειές μας στο γήπεδο για να μπορέσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Είναι το πιο σημαντικό. Πρέπει να έχουμε υπομονή για να μπορέσουμε να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα".
"'Εχουμε πέντε κεντρικούς αμυντικούς. Οι τρεις εξ αυτών είναι υγιείς και προετοιμάζονται για το αυριανό παιχνίδι, ενώ δύο απ' αυτούς θα αγωνιστούν".
"Ίσως να με συγχύζετε με κάποιον άλλο -σ΄ερώτηση ότι και ο Σπαλέτι τα ίδια έλεγε, αλλά όταν του ζήτησαν να τους πει 2-3 παίκτες του ΑΠΟΕΛ, δεν γνώριζε- προπονητή. Τώρα, αυτό που γνωρίζω... Γνωρίζω το ύψος, την ηλικία για κάθε παίκτη και περισσότερα. Και όχι μόνο για τη βασική δομή, αλλά για όλους που αγωνίζονται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες μου. Πιστεύω ότι η Ζενίτ δεν ήταν έτοιμη για να... παλέψει και θέλουμε να μην κάνουμε τα λάθη που έκαναν. Το ΑΠΟΕΛ είναι μία κυπριακή ομάδα, με Βραζιλιάνους και Πορτογάλους στο ρόστερ της. Είναι παίκτες με μεγάλη εμπειρία, 34 και 35 ετών. Και οι άλλοι δεν είναι νεαροί. Ο Μποαβεντούρα είναι 30 χρόνων, οι Μοράις και Πίντο 27 και παίζουν στη μεσαία γραμμή. Αυτοί έχουν και... σημαντικές παραστάσεις κι εμπειρίες κι από το Πορτογαλικό πρωτάθλημα. Ο πιο νεαρός, ο Τρισκόφσκι αγωνίζεται στο δεξί "φτερό". Είναι 24 ετών. Έτσι... κτίζουν την ομάδα. Αυτοί οι παίκτες... ήρθαν στο ΑΠΟΕΛ όταν τελείωναν τα συμβόλαιά τους με τις ομάδες τους. Αυτοί που είναι μεταξύ 28-29 ετών. Οι μεγάλοι σύλλογοι δεν τους... πίστεψαν και τους πήραν μικρούς για να τους... επιμορφώσουν και στη συνέχεια του πούλησαν. Έτσι... μετακινήθηκαν στο κυπριακό πρωτάθλημα, όπου συμμετέχουν μόνο 14 ομάδες. Η Κύπρος είναι μικρή χώρα, με καλό κλίμα και παραλίες. Δουλεύουν αθόρυβα, χωρίς πίεση. Αλλά ως επαγγελματίες το κάνουν στο υψηλότερο επίπεδο".
"Ανέλυσα τα ρεκόρ τους στους εγχώριους αγώνες τους και μ' εξέπληξαν με τον τρόπο παιχνιδιού τους. Γι' αυτό το λόγο επεσήμανα στους παίκτες μου ότι δεν πρέπει να σκέφτονται ότι αντιμετωπίζουν μία κυπριακή ομάδα. Είναι απλώς τ' όνομά της και οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με αυτή είναι σ' ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο. Προετοιμάζουμε τον κόσμο μας για το αυριανό παιχνίδι ότι θα είναι πολύ δύσκολο. Θέλω να βάλουν την ίδια πίεση όπως έκαναν και οι φίλαθλοι της Πόρτο, στο μεταξύ μας παιχνίδι στην Πορτογαλία... Στην Κύπρο, οι φίλαθλοι επίσης εξασκούν μεγάλη πίεση, Το κοινό είναι πολύ... επιθετικό και είναι πολύ κοντά στην ομάδα του και την υποστηρίζει. Αυτό είναι το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου πρέπει να προσέχουμε την παραμικρή λεπτομέρεια και όλες τις στιγμές".

"Ο Φερναντίνιο δεν μπορεί ν΄αγωνιστεί".



Φωτογραφιες



Ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα (ΦΩΤΟΣ)

NS019820
NS019839


NS019762





Exterior of Donbass Arena




Donbass Arena seating


Donbass Arena Club Shop




Δεν υπάρχουν σχόλια: