Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΔΥΟ

Έφυγε σκασμένος ο Πάρντο... Ο τερματοφυλακας Παρντο Ουρκο Ραφαελ

«Γαλαζοκίτρινος» ο Κακά!
                                                   και ο βραζιλιανος Κακα
"


Πάρντο Ούρκο Ραφαέλ
Ο Βέλγος τερματοφύλακας γεννήθηκε στις Βρυξέλλες το 1983 και αρχικά αγωνίστηκε στις ακαδημίες της Άντερλεχτ από το 1988 ως το 1999 για να μεταπηδήσει στα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα. Μέχρι το 2007 έμεινε στους Καταλανούς όπου από το 2002 αγωνιζόταν στη δεύτερη ομάδα, έχοντας πάει δανεικός στην Καρταγένα και τη Σαμπαντέλ. Το 2007 φόρεσε τη φανέλα του Ηρακλή για μια σεζόν έχοντας 29 συμμετοχές. Ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Ραπίντ Βουκουρεστίου απ’ όπου το 2009 έφυγε για να φορέσει ως δανεικός τη φανέλα του Ολυμπιακού με τον οποίο πανηγύρισε το νταμπλ την ίδια χρονιά.

Κλαουντιάνο Μπεζέρα ντα Σίλβα αλλος Κακα  Ο Κακά, δεν είναι άγνωστος στο Κυπριακό κοινό. Πριν από δύο χρόνια, ήρθε στην Ομόνοια τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ως δανεικός, και τη βοήθησε μέχρι το τέλος της χρονιάς να κατακτήσει τον τίτλο. Το υψηλό κόστος εξαγοράς των δικαιωμάτων του, ήταν η αιτία που επέστρεψε εκείνο το καλοκαίρι στη Χέρτα . Ήταν ίσως ο πιο «πλήρης» αμυντικός που πέρασε από το «τριφύλλι», τα τελευταία χρόνια.
 Ο 31χρονος Βραζιλιάνος έφτασε στην Ευρώπη το 2006, και η καλή, και γεμάτη σε συμμετοχές, διετία που έκανε στην Πορτογαλική ομάδα, αποτέλεσε το διαβατήριο για την Μπουντεσλίγκα και την ομάδα του Βερολίνου. Εκεί για ενάμισι χρόνο δεν κατάφερε να καθιερωθεί αφού μέτρησε μόλις 15 συμμετοχές. Η πρόταση από την Ομόνοια του έδωσε την ευκαιρία να ξαναπάρει φανέλα βασικού. Η επιστροφή του όμως στη Γερμανία, εξελίχθηκε με παρόμοιο τρόπο όπως και στην πρώτη του παρουσία.
 Ελάχιστες συμμετοχές, μέχρι που η τύχη του χαμογέλασε και του άνοιξε μια νέα πόρτα στην επαγγελματική του καριέρα. Όταν τον περασμένο Ιανουάριο, επέλεγε την Πορτογαλική Μπράγκα, προφανώς δεν είχε στο μυαλό του, ότι σε λίγους μήνες, θα ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας του στον τελικό του “Europa League”. O Κακά αναγεννήθηκε στην 3η τη τάξει σε μεγέθος και ιστορία Πορτογαλική πόλη στα βορειοδυτικά της χώρας. Είχε γεμάτο εξάμηνο σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη σε μια ομάδα που ήταν από τις πολύ καλές παρουσίες στις εγχώριες και Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που είχε ως σήμα κατατεθέν το ανοιχτό και επιθετικό ποδόσφαιρο.
 Η ατυχία που χτύπησε τον Χρήστο Κόντη, είχε ως παράπλευρη επίπτωση, την άμεση αναγκαιότητα για την πλήρωση του μεγάλου κενού ενόψει των πολλαπλών υποχρεώσεων των «γαλαζοκιτρίνων». Ο Κακά διαθέτει τα προσόντα να γίνει μέρος του συνόλου, και να δέσει στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ, σε μια ομάδα υψηλών απαιτήσεων. Από τον ίδιο εξαρτάται αν θα αποτελέσει άλλη μια επιτυχημένη μεταγραφή για τους πρωταθλητές.
 Είναι κατά βάση δεξιοπόδαρος διαθέτοντας αρκετά καλή μεσαία και μακρινή πάσα, αλλά δε διστάζει να χρησιμοποιήσει το αριστερό. Αρκετά τεχνίτης για αμυντικός ποδοσφαιριστής. Όταν παίξει στην ευθεία με το δεύτερο κεντρικό αμυντικό της ομάδας του, τα καλύτερα του είναι από αριστερά. Κύριο χαρακτηριστικό της αμυντικής κίνησης του, ότι επιδιώκει να βγει πρώτος στη μπάλα, μπροστά από τον επιθετικό.Video απο την παρουσια του Κακα σε Hertha και Academica
  Αναρτήθηκε από MariosChg

".

Δεν υπάρχουν σχόλια: